Хамон – національний іспанський делікатес із високоякісного м’яса, виготовлений за спеціальною технологією. Для приготування хамона використовують тільки задні свинячі ноги: м’ясо засолюють, а потім підвішують у сухому приміщенні до повного висихання.
В залежності від того, м’ясо якої породи використовувалося, хамон ділиться на два види:
▫️Серрано (з м’яса білої свині);
▪️Іберіко (з м’яса чорної породи).
⭐️Хамон Іберіко – преміальний продукт серед хамонів. Дозрівання хамону Іберіко може тривати від двох до чотирьох років.
⭐️Серрано – найпоширеніший різновид хамона в Іспанії.
📌Існують три різновиди хамона Серрано, в залежності від від терміну його витримки:
🔸BODEGA – 12 місяців і більше
🔸RESERVA – 9 місяців
🔸CURADO – до 7 місяців
✅Хамон від Subirats рекомендований людям різного віку, він не містить глютену, лактози, барвників і нітритів.
До речі, різновид хамону, який ми продаємо – це Серрано BODEGA, який витриманий не менше 12 місяців😉
Leave a Reply